TB Grillroom
Hejsan!
Denna vecka jobbar jag i TB Grillroom. I tisdags var det jättelugnt och nästan inget att göra så det blev mest vika servetter och putsa glas och så fick jag gå med en och en annan tallrik lite då och då. Det var inte jättekul.. Men i onsdags var det lite mera. Jag hjälpte till med ett stort sällskap danskar som pratade oförståligt och köpte en hel del sprit. En kille köpte en 6a cognac för 4600 kronor. Helt galet! Hela deras nota gick på ungefär 40.000 och gissa vad de lämnade i dricks? 170 kronor. Maria som hade dem vart så arg! Man ska ge ca 10% i dricks sa hon och det var ju inte som att de inte hade pengar märkte man ju.. Snåla danskar!
I alla fall, jag fick öppna en massa vin och även dekantera lite. Inte på samma sätt som vi har övat på i skolan, utan vinet skulle bara luftas så det var bara att öppna och hälla över i en karaff. Men det var ändå spännande att få göra det framför gästerna.
De har en rätt som de flamberar där också och jag fick stå med och kolla när de gjorde det igår. Det är en biff som de flamberar i cognac och med grönpeppar och lök. Det brann lite bättre än när vi testade i skolan kan jag säga! Jag hoppas att jag får göra det någon dag.

Hej svejs!
Denna vecka jobbar jag i TB Grillroom. I tisdags var det jättelugnt och nästan inget att göra så det blev mest vika servetter och putsa glas och så fick jag gå med en och en annan tallrik lite då och då. Det var inte jättekul.. Men i onsdags var det lite mera. Jag hjälpte till med ett stort sällskap danskar som pratade oförståligt och köpte en hel del sprit. En kille köpte en 6a cognac för 4600 kronor. Helt galet! Hela deras nota gick på ungefär 40.000 och gissa vad de lämnade i dricks? 170 kronor. Maria som hade dem vart så arg! Man ska ge ca 10% i dricks sa hon och det var ju inte som att de inte hade pengar märkte man ju.. Snåla danskar!
I alla fall, jag fick öppna en massa vin och även dekantera lite. Inte på samma sätt som vi har övat på i skolan, utan vinet skulle bara luftas så det var bara att öppna och hälla över i en karaff. Men det var ändå spännande att få göra det framför gästerna.
De har en rätt som de flamberar där också och jag fick stå med och kolla när de gjorde det igår. Det är en biff som de flamberar i cognac och med grönpeppar och lök. Det brann lite bättre än när vi testade i skolan kan jag säga! Jag hoppas att jag får göra det någon dag.

Hej svejs!
Kommentarer
Postat av: Jenny
Hej Anna!
Tack för kul läsning. Ni får verkligen prova på olika typer av gäster, matsalar, matsalshantverk och se skillnaden på olika veckors beläggning. Jättebra och lärorikt.
Vi ska självklar flambera när ni kommer tillbaka till skolan. Kul att ni får se detta även där.
Vi hörs av snart igen
Kram Jenny
Trackback