Onkel Jean
Hejsan! Nu har jag inte kunnat bolgga på ett tag för internetet här uppe är lite si och så så det har inte gått, men nu funkar det! Nu för tiden jobbar jag inne i Onkel Jean, fine diningrestaurangen här på högis. Där känner jag mig lite mer hemma för det är lite operakällarnstuk. De kör endast avsmakningsmeny där och jag har lärt mig de flesta rätter nu. Jag har fått smaka på massa spännande viner och lärt mig en hel del om dem. Det är bara en kille som jobbar där inne i onkel, han är somiller och jätteduktig så det är kul. Men de har bara öppet tre dagar i veckan i onkel så idag och imorgon kör jag TB. Idag var det jättelugnt så det var inte så mycket att göra. Men jag fick flambera två gånger och det är jättekul! En dag har jag fått hjälpa lite Oliver i baren också, det var mest att fylla på allt i batteriet och så och sen fick jag även göra några enkla drinkar till några halvfulla killar, rom & cola och lite gin & tonic och sånt.
Hej svejs!
Hej svejs!
TB Grillroom
Hejsan!
Denna vecka jobbar jag i TB Grillroom. I tisdags var det jättelugnt och nästan inget att göra så det blev mest vika servetter och putsa glas och så fick jag gå med en och en annan tallrik lite då och då. Det var inte jättekul.. Men i onsdags var det lite mera. Jag hjälpte till med ett stort sällskap danskar som pratade oförståligt och köpte en hel del sprit. En kille köpte en 6a cognac för 4600 kronor. Helt galet! Hela deras nota gick på ungefär 40.000 och gissa vad de lämnade i dricks? 170 kronor. Maria som hade dem vart så arg! Man ska ge ca 10% i dricks sa hon och det var ju inte som att de inte hade pengar märkte man ju.. Snåla danskar!
I alla fall, jag fick öppna en massa vin och även dekantera lite. Inte på samma sätt som vi har övat på i skolan, utan vinet skulle bara luftas så det var bara att öppna och hälla över i en karaff. Men det var ändå spännande att få göra det framför gästerna.
De har en rätt som de flamberar där också och jag fick stå med och kolla när de gjorde det igår. Det är en biff som de flamberar i cognac och med grönpeppar och lök. Det brann lite bättre än när vi testade i skolan kan jag säga! Jag hoppas att jag får göra det någon dag.

Hej svejs!
Denna vecka jobbar jag i TB Grillroom. I tisdags var det jättelugnt och nästan inget att göra så det blev mest vika servetter och putsa glas och så fick jag gå med en och en annan tallrik lite då och då. Det var inte jättekul.. Men i onsdags var det lite mera. Jag hjälpte till med ett stort sällskap danskar som pratade oförståligt och köpte en hel del sprit. En kille köpte en 6a cognac för 4600 kronor. Helt galet! Hela deras nota gick på ungefär 40.000 och gissa vad de lämnade i dricks? 170 kronor. Maria som hade dem vart så arg! Man ska ge ca 10% i dricks sa hon och det var ju inte som att de inte hade pengar märkte man ju.. Snåla danskar!
I alla fall, jag fick öppna en massa vin och även dekantera lite. Inte på samma sätt som vi har övat på i skolan, utan vinet skulle bara luftas så det var bara att öppna och hälla över i en karaff. Men det var ändå spännande att få göra det framför gästerna.
De har en rätt som de flamberar där också och jag fick stå med och kolla när de gjorde det igår. Det är en biff som de flamberar i cognac och med grönpeppar och lök. Det brann lite bättre än när vi testade i skolan kan jag säga! Jag hoppas att jag får göra det någon dag.

Hej svejs!